Detta med förskolor

Alla har vi olika åsikter om förskolor och jag tänker inte ens diskutera det men vi kommer i alla fall ha Benjamin hemma ett tag till eftersom jag är gravid och det är ont om platser så bättre dom föräldrar och barn som behöver dom får platserna, sen får vi se hur jag känner om ett halvår.

Men det jag tänkte skriva om var tänk vad stora våra små bebisar blivit, flera av oss som läser varandras bloggar har följt varandra sedan första sparken i magen och om inte ännu tidigare och nu börjar fler och fler få tid till att börja förskolor. Barnens första år måste vara något av dom snabbaste åren som går, framsteg händer nästan varje dag knappt man hänger med. 

Men nu när vi ändå pratar om förskolor tänkte jag på har ni några egna "krav" innan ni skolar in barnen på förskola? Tex ska barnet kunna gå eller göra sig lite förstådd med ord? 
Jag personligen som har möjligheten att välja hur jag vill göra eftersom jag kommer vara mammaledig 1-1½ år med bebisen vill att Benjamin i alla fall ska kunna gå och prata eller göra sig förstådd åtminstonde. Sen vet jag att alla inte har möjligheten att välja när barnet ska börja eller känner att dom vill ha barnen på förskola tidigt. Så hur tänker ni? :)
Benjamin | | 2 kommentarer |

Hunddagar.

Benjamin och jag har varit lite halvkrassliga lite den senaste tiden, inget allvarligt men han har varit lite hostig och lite tröttare än vanligt och jag haft ont i halsen.

I går var vi och hämtade en kompis hund som ska bo här ett tag. Jag känner att det är så jäkla tomt utan hund, jag har haft hund i familjen i 21 år av mina 22 år har jag sammanlagt varit utan hund i 1 år men då har det varit 3 månader då och två månader där. Men jag har haft sån otur med hund det senaste året så känner att vi har min kompis hund här hemma ett tag, hon behöver lite ensamtid då hon bor med massa hundkompisar så det blir bra för oss allihopa. 

Idag har vi varit ute på några promenader, har saknat det. Vi har ju tagit promenader men det blir bara en och det känns som man går utan "mål" när man inte har hund, speciellt när man alltid haft en när man går ut haha.
Benjamin | | Kommentera |

Skruttman.

Det verkar som att skrutteman klarar av att sova 10 timmar utan mat, i gårkväll blev det sängdags vid 19 och sov hela natten igenom till 5 fick då lite mat, trodde faktiskt han skulle lyckas somna om själv men så började Benjamin och katten att leka och då var det kört. Men sen sov han till halv 8 så ja vi kanske är på gång att få bra rutiner. Men det skönaste av allt är att det är rutiner Benjamin själv valt.

Idag får vi se vad jag och Benjamin hittar på, vi ska städa lite (eller jag städar och Benjamin stökar till haha) så fort jag städat undan hans leksaker sitter han och plockar ut alla igen och sedan tröttnat han och går iväg.
Benjamin | | Kommentera |
Upp