Träningen ligger på is

Förra veckan åkte jag på en förkylning, usch hade feber och mådde inte alls bra, igår och idag har jag känt mig okej men jag har inte varit på gymmet på över en vecka men det känns rätt så chill faktiskt, från och med nästa vecka så kör vi igen, jag och lillasyster, det är så kul att ha någon att träna med och nu ska vi ju satsa ordentligt. Jag sitter och planerar matlista inför veckan något såhär blir det:

Fredag Äta ute
Lördag Äta borta
Söndag Tacos
Måndag Lasange
TisdaPanerad torsk med potatis och kallsås
Onsdag Vi får se vad barnen får för mat på förskolan.. 
Torsdag Kycklinggratäng
Fredag Hamburgare med bröd

Det är hopplöst att försöka pussla ihop en matlista nu för barnen strejkar hejvilt just nu med maten. Försöker hitta på mat som barnen gillar och som är god att värma upp och som är bra matmässigt. Jag räknar ej kalorierna längre utan försöker köra på utan att räkna och så, får se hur det går faktiskt. Prövar man inte så vet man ju inte, jag har inte räknat kalorier mer än några dagar hit och dit nu och man har ju ändå ett litet hum om vad som är bra och mindre bra mat, men jag hade glömt bort hur mycket kalorier det är i ris så det försöker jag faktiskt undvika. Men det är typ det enda matmässigt, jag tänker inte ens mycket på kalorier nu utan försöker tänka mer på att äta mat som mättar och gärna sånt man kan äta mycket av, för jag älskar mat! Men jag äter hellre 200 gram potatis än 100 gram ris för jag blir mättar, ja ni fattar. Sen vill jag ha mat som ger mig bra energi. Behöver liksom inte vara så komplicerat. 
Sandra, Träning | | Kommentera |

Tankar om graviditeterna

Innan jag fick Viggo lyssnade jag på massor poddar som ett sätt att förbereda mig, dom jag lyssnade mest på var Vattnet går och Förlossningspodden. Gillar båda massor, sen kom Viggo och ja allting gick rätt intensivt och jag tappade bort poddvärlden ett tag, men nu har jag äntligen hittat tillbaka till dom. Jag tänkte berätta lite om mina tre graviditeter, hur jag upplevde dom, förberedde och allt det där. Förlossningarna och efteråt skriver jag om i ett annat inlägg. 

Benjamins graviditet är ju planerad, jag var med i en grupp på familjeliv där vi pratade om symtomer, tankar, känslor ja allt sådär, jag skulle egentligen göra testet på en onsdag eller torsdag, minns lite dåligt faktiskt men så hade en tjej i gruppen och jag bim samma dag och hon hade plussat på söndagmorgonen så jag tänkte att jag ska ta det där testet bara för att och så kom plusset. Blev helt skakis och började undra vad vi gett oss in på och vad som väntade. Benjamins graviditet var enkel, förutom i början, då trodde jag ju att jag skulle få missfall då jag började blöda en dag, nu med åren har jag lärt mig att blod inte behöver innebära missfall, jag mådde lite dåligt i början, fick foglossning längre fram men graviditeten var väldigt smidig, det var foglossningen som ställde till det en del för mig och halsbrännan, jag kunde knappt ej sova på nätterna ibland pga halsbrännan, men drack gaviscon som hjälpte massor. 
När jag var gravid med Benjamin bloggade många, så det var kul att dela tankar och läsa om andra i samma vecka. Fanns någon grupp på facebook också. Jag gick aldrig någon förberedande kurs. Eller jo en gång men tyckte inte den gav mig så mycket. Gick ett förlossningsprogram på tv:n också och Unga mödrar fördrev man tiden med också.

Antons graviditet är lite mer "händer det så händer det", jag blev ju gravid men fick missfall men eftersom vi redan hade gått i tankarna att skaffa en till så körde vi bara på och snart därpå plussade jag med Anton. Antons graviditet var jobbigare då foglossningen kom tidigare, annars fysiskt var dom rätt så lika. Men psykiskt var det mycket tankar om hur jag skulle klara av två barn, om jag skulle kunna älska Anton som jag älskade Benjamin. Men det kan man det lovar jag er! Alla mina graviditeter har märkts av på samma sätt med halsbränna så jag behövde knappt ta testet för jag visste redan. Jag var med i en grupp på facebook under denna period och den håller ihop än. Antons graviditet var så skön för jag var hemma hela tiden, behövde aldrig anstränga mig massor och var ju hemma med Benjamin så vilade mycket. Det behövdes kan jag lova. Märktes på kroppen att den hade gått igenom två graviditeter tätt. Anton var jag helt säker på att han skulle komma den 11-12 Juli, och han kom ju den 12 Juli.

Viggos graviditet är inte planerad men väldigt efterlängtad, jag ville verkligen ha en bebis men trodde inte jag var redo för en. Jag plussade med Viggo på en toalett på fiket. Jag visste nog innerst inne att jag var gravid för jag hade vaknat med halsbränna, kände mig svullen och vet att jag samma dag som jag plussade stod i spegeln och tänkte "tänk om jag är gravid". Bestämde mig i alla fall för att ta ett test och positivt var det ju, jag fick en lätt panik men min syster som var med stöttade mig. Vi gick och köpte bebisstrumpor och la gravtestet i det paketet och gav till Tobias. Det kändes så overkligt. Det roliga var att när jag plussade där inne på toan så skickade jag ett positivt gravtest till två tjejer jag lärt känna genom internet. Jag har gjort en del gravtest genom mina dagar och hjälpt till att bedöma gravtest över internet ja jag har sett mååånga gravtest och när jag såg det svaga strecket (som kom först) så tänkte jag äsch det kanske bara blir en markering innan testet torkar sen kom kontrollstrecket och ja det svaga strecket blev ju starkare. Men jag tog snabbt in att familjen skulle utökas med en liten bebis, ja just ja! Jag hade haft kontakt med ett medium som sa "Du kommer få en dotter 2016", jag hade tänkt vänta 2år så skolan hann bli klart åtminstone men hon sa att hon säker på sin sak, ja ett halvt rätt hade hon ju, men jag var trots allt säker på att det var en till pojk i magen så tanken om missfall fanns liksom inte.  Viggos graviditet mådde jag väldigt bra under förutom oron fall något skulle gå fel under förlossningen och i fall något skulle hända mig. Viggo har jag aldrig riktigt oroat mig för, han skulle komma och han skulle må bra så enkelt var det med det. Men jag hade låga blodvärden vilket fanns en ökad risk för blödningar, idag vet jag faktiskt inte hur dom värdena ser ut. Jag var väldigt lycklig under Viggos graviditet, tänkte många gånger att det kanske var den sista och att jag skulle njuta ordentligt. Det enda jag hade lite ångest över var hur kroppen skulle påverkas efteråt. Den tanken fanns aldrig under Antons graviditet tex. 

Hallå där

En förkylning har hoppat på mig, jag hoppas snart på att bli frisk. Första prövningen på hur taggad man är på att ta tag i detta med gymmet, men det är jag kan jag lova. Såg en bild från när Viggo var några veckor och en som är tagen för någon vecka sedan och skillnad på kroppen är det.
Jag testade på yoga häromdagen, det kommer jag verkligen fortsätta med så fort jag mår lite bättre.

Förövrigt märks det att hösten är på väg, jag blir alltid lite smådeppig och det är jag, sen håller jag på att storrensar här hemma men det känns skönt.  
 
Imorgon ska vi hämta vårat senaste tillskott Sushii, åh hon är så söt, ni ska få se. 

Sandra, Träning | | Kommentera |
Upp