Förlossningsberättelsen

På söndagen sa Tobias att bebis ska ut. Gick en sväng med lillasyster, vi kom inte långt och ryggen värkte en del, sen åkte Tobias och jag och handla då fick jag faktiskt stanna för det gjorde så ont och jag började klocka värkarna. Åkte hem och hade fortfarande förvärkar så Tobias lagade mat och sådär, vi åt och jag kunde fortfarande klocka värkarna. 
Sen efter maten avtog allting. Framåt kvällen när jag skulle söva Anton och Benjamin kom det igång igen och nu med tryck. Framåt 00 ringer jag förlossningen, rådfrågar dom lite och dom sa vila men ring när ni är på väg. Somnar en stund men vaknar till och från sen vid 02 väcker jag Tobias och säger vi åker in så ringer lillasyster och ber henne komma. Det visar sig att det är fullt i Linköping å vi får åka till Norrköping så vi börjar resan dit. I bilen kommer värkarna lite oregelbundet men framme i Norrköping så är värkarna nere på tre minuter. 

Inne på förlossningen så sattes jag på ctg, den registrerade värkar men inte Så mycket nämnvärda, undersökning visar tre cm öppet så vi får ett sovrum så vi slipper åka hem igen. Tobias och jag somnar, vid sju vaknar jag och tar sista bilden på magen.Vid halv åtta kommer det in en bm, dom ordnar frukost åt oss och jag hamnar under ctg igen. Hon känner efter fortfarande 3 cm med väldigt mjuk däremot är tappen bakåt så hon gör en hinnsvepning och jag blir beordrad att möta värkarna sittande på huk. En timme senare dags för en ny hinnsvepning och ctgkoll. Värkarna tilltar lite men ändå hanterbara och jag är öppen 4 cm. Vid 12 får vi komma in i förlossningsrummet och då är jag öppen 5 cm och det bestäms att jag ska få värkdropp. Tappen är fortfarande bakåt men jag ligger i sängen och andas genom värkarna. Det var så häftigt för jag kunde verkligen gå riktigt långt ner i avslappning så kändes typ som jag sov ibland. 
Vid kvart i tre säger bm sätt dig på huk och möt värkarna då ingen större förändring hänt än. Jag gör som hon säger kommande värkar och vid fem över tre börjar jag spy och känna sånt jäkla tryck, larmar efter den nya personalen. Dom gör undersökning, fortfarande bara fem cm!! Jag var helt säker på att lilleman sjunkit ner och i alla fall var vid 8 cm..

 Kvart över tre går dom iväg och pratar med läkaren om att ta hål på hinnorna och det bestäms att det är aktuellt nu, jag känner att jag måste ha lustgas och doktorn kommer in och tar hål på hinnorna samtidigt som en annan bm trycker Viggo neråt så ingen navelsträng eller så ska hamna i kläm, hör ett splash och jag drar i mig ännu mera lustgas, tänker sen att jag måste ta lite luft och ser då att dom riktat lampan neråt på mig och att jag har ett jäkla tryck, inser få att Viggo är på väg att komma, försöker kolla klockan men ser bara att det är ljust fortfarande och att klockan är runt fyra, så jag drar i mig ännu mera lustgas, hör hur Tobias ber mig andas lugnt och fint hela tiden, sen känner jag hur Viggo är på väg. 15.30 kommer Viggo upp på mitt bröst. 
Sandra, Viggo | |
Upp